Medzinárodný deň múzeí priblížil žiakom život a tvorbu A. Warhola

19.05.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 18. mája (TASR) - Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí zorganizovalo dnes celodenný program pre svojich návštevníkov aj Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Nechýbali tvorivé dielne, vedomostné súťaže, hudobné vystúpenia, premietanie filmov o živote zakladateľa pop-artu a výstava jeho diel, ktoré sú súčasťou stálej expozície tohto kultúrneho stánku.
Približne do 15.30 h navštívili múzeum viac ako dve stovky detí a dospelých. Okrem žiakov domácich a škôl z regiónu si dnes prišla obzrieť múzejný program a Warholove diela aj skupina návštevníkov z Jordánska.
\"Pripravili sme zároveň dve nové výstavy. Tá prvá nesie názov mailartová a obsahuje niekoľko desiatok výtvorov, pohľadníc či koláží zaslaných z celého sveta na poctu Andymu Warholovi, ďalšia je zameraná na výstavu akvarelov,\" informovala TASR múzeoedukologička Daniela Kaprálová.
Ako dodala, počas dnešného dňa premietajú návštevníkom zároveň dokumentárne filmy o Warholovom živote a jeho dielach. Súčasťou tvorivých dielní pre školákov je maľovanie obrazov na staré okná ako aj tváre detí, mnohé z týchto dielok nadväzujú na tvorbu zakladateľa pop-artu. \"Mali sme tu napríklad Marilyn Monroe, ale aj Ingrid Bergman,\" podotkla Kaprálová.
Viacerí školáci sa dnes mohli po výklade o dielach Andyho Warhola zapojiť aj do 10-otázkovej vedomostnej súťaže. Ak dokázali odpovedať správne na všetky otázky, získali malú pozornosť.
Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach, ktoré ročne navštívi vyše 15.000 ľudí, oslávi v tomto roku 20. výročie svojej existencie.
 

Vyberte región